e-Ψυχοκοινωνική Στήριξη και Συμβουλευτική Φοιτητών

Ο φοιτητής κατά τη διάρκεια των σπουδών του έρχεται αντιμέτωπος με αρκετά ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί χωρίς να περιοριστεί η λειτουργικότητά του. Η ψυχοεκπαίδευση βοηθά το φοιτητή να διαχειριστεί δυσκολίες του, με αποτελεσματικό τρόπο. Σκοπός της ψυχοεκπαίδευσης είναι να συμβάλλει στην βαθύτερη κατανόηση της αιτίας που προκαλούν το πρόβλημα στο φοιτητή και στη συνέχεια να μπορέσει να το διαχειριστεί αποτελεσματικά. Η ψυχοεκπαίδευση βοηθά το φοιτητή να κατανοήσει τις επιπτώσεις του προβλήματος που έχει στην καθημερινότητά του και να το θέσει στην πραγματική του διάσταση.

 

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στα οποία ένας φοιτητής χρειάζεται υποστήριξη είναι

  • Δύσκολη προσαρμογή στον φοιτητικό τρόπο ζωής. Αυτό σημαίνει πως ο νέος φοιτητής βιώνει μια μεταβατική περίοδο από την σχολική στη φοιτητική ζωή και καλείται να διαχειριστεί πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά του, ώστε να καταφέρει να πετύχει τους ακαδημαϊκούς του στόχους.
  • Δυσκολίες στο πλαίσιο της οικογένειας και των φίλων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα η φοίτηση ενός παιδιού εκτός της πόλης μόνιμης κατοικίας και μακριά από τους γονείς μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, με κυρίαρχο το οικονομικό. Ο φοιτητής καλείται να διαχειριστεί τα οικονομικά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά και να βρει αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας με τα μέλη της οικογενείας του.
  • Δυσκολίες στις κοινωνικές συναναστροφές. Αρκετοί φοιτητές έχουν δυσκολίες στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και αυτό τους αποκλείει από την δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων.
  • Δυσκολίες στο επίπεδο μαθησιακής απόδοσης του φοιτητή. Σε αυτή την περίπτωση ο φοιτητής χρειάζεται στήριξη και ψυχοεκπαίδευση ως προς τους τρόπους μελέτης που είναι πιο αποδοτικοί για τον ίδιο.
  • Δυσκολίες εύρεσης εργασίας τελειόφοιτων.
  • Δυσκολίες στη διαχείριση χρόνου για μελέτη και αδυναμία συγκέντρωσης.
  • Δυσκολίες στη διαχείριση του άγχους που πηγάζει από τις απαιτήσεις των μαθημάτων στο πανεπιστήμιο ή της επερχόμενης εξεταστικής.
  • Δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν άτομα με ειδικές ανάγκες σε σχέση με τη φοίτησή τους στο πανεπιστήμιο

 

Εμείς παρέχουμε στους πελάτες μας ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως συνεδρίας μόνο για τα προβλήματα με τα οποία μπορεί να έρθει αντιμέτωπος ένας φοιτητής κατά τη διάρκεια της φοιτητικής του ζωής. Οι e-συνεδρίες πραγματοποιούνται από κοινωνική λειτουργό, εκπαιδευόμενη σύμβουλο.

 

Ορισμένες από τις παροχές e – ψυχοκοινωνική στήριξη και συμβουλευτική φοιτητών

Ατομικές συνεδρίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής

Ενδυνάμωση του φοιτητή ώστε να καταφέρει να αξιοποιήσει στο μέγιστο της ικανότητές του

Ενημέρωση για φοιτητικά επιδόματα, ασφάλεια υγείας, διαδικασία μετεγγραφών

Συμβουλευτική για το σχεδιασμό διαβάσματος και τις μεθόδους μάθησης

Συμβουλευτική για τη βελτίωση της απόδοσης του φοιτητή στις εξετάσεις

Διαχείριση του φόβου της ενδεχόμενης αποτυχίας των εξετάσεων

Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων διεκδικητικότητας

Ψυχοκοινωνική στήριξη - Βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης (ενημέρωση για προγράμματα εργασίας, για επιδόματα, για κοινωνικές δομές αλληλεγγύης, για δομές του Πανεπιστημίου τους όπως φοιτητική εστία, υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης)

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

1ον Αγόρασε την e-συνεδρία εδώ

2ον Κλείσε από το ημερολόγιο την ώρα και τη μέρα που θέλεις να γίνει η e-συνεδρία

3ον Αναμένεις την επιβεβαίωση για την οριστικοποίηση της ημερομηνίας και ώρα της συνεδρίας

Επίσης, αν κάποιος φοιτητής δεν θέλει να δώσει τα στοιχεία του μπορεί ανώνυμα να στείλει ένα μαιλ που να περιγράφει το αίτημά του και θα λάβει απάντηση σε διάστημα 3 ημερών από τη στιγμή της κατάθεσης για την κάλυψη του κόστους απάντησης.

 

Το κόστος για μια απάντηση μέσω μαιλ είναι 10€ και δίνεται ολοκληρωμένη απάντηση κατόπιν αναζήτησης πληροφοριών για το αίτημα που θα θέσει ο φοιτητής στο μήνυμά του. Η κατάθεση γίνεται σε τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος σας αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Αυτά που χρειάζεται να διαθέτετε ως εξοπλισμό για να συμμετέχετε στην e-συνεδρία είναι τα εξής:

Ένας υπολογιστής

Σύνδεση στο ίντερνετ

Πρόσβαση σε Browser όπως ο Chrome

Εγκατάσταση του skype

Μικρόφωνο

Ηχεία υπολογιστή σε καλή λειτουργία

Web κάμερα εφόσον θέλετε να εμφανίζεστε στην οθόνη

0